Stress verminderen met klassieke en moderne hypnoses en visualisatie

Stress verminderen met hypnotherapie

Tegenwoordig ervaren we veel stress in ons leven. Onze levens zijn drukker, er zijn meer externe prikkels en verwachtingen liggen hoger dan ooit. Door hypnotherapie te gaan volgen kun je stress verminderen. Door het toepassen van een hypnose techniek word je in een bepaalde trance gebracht, waardoor het mogelijk is om je onderbewustzijn te kunnen beïnvloeden en zo jouw stress te kunnen gaan verminderen.

Neem contact op

 

De invloed van stress

Veel stress is erg ongezond. Het zorgt voor een continue spanning en een gevoel van onrust. Je krijgt bijvoorbeeld moeite met het maken van keuzes voor jezelf. Langdurige stress heeft ook gevolgen voor je vitaliteit en kan zelfs leiden tot een burn-out. Door de vele druk die je ervaart, kun je ver van je eigen identiteit af komen te staan. Met hypnotherapie kunnen wij je helpen je stress te verminderen en te herstellen van bijvoorbeeld een burn-out of een traumatische ervaring in je leven.

 

Stress verminderen

 

Laat stress niet langer je leven bepalen en plan een sessie in voor hypnotherapie

Er zijn vele oorzaken van stress. Misschien vind je het lastig om keuzes te maken. Heb je angst en zorgen voor de toekomst? Ontbreekt het je aan zelfvertrouwen? Is je werkdruk te hoog? Al deze voorbeelden geven veel stress gerelateerde klachten. Stress bouwt zich langzaam op. Het duurt soms even voordat we het doorhebben, voordat je het weet zit je in een vicieuze cirkel vol met ongewenste gedachten, patronen, gedragingen en emoties. Het lastige aan een vicieuze cirkel is dat het moeilijk is om hieruit te komen, omdat het onbewust ook veilig voelt om hierin te blijven. Door je onderbewustzijn aan te spreken in een hypnotherapie sessie, kun je hier uit gaan stappen.

Neem contact op

 

Intake en behandelmethoden

Naast klassieke en moderne hypnoses en visualisatie of Ericksoniaanse Paradoxale Hypnotherapie kunnen er afhankelijk van je klachten ook andere behandelmethoden volgen. Het is van belang om eerst een intakegesprek te volgen. Op deze manier krijgt de hypnotherapeut inzichten in je probleem, je achtergrond en je klacht geschiedenis. In dit gesprek mag jij uiteraard ook vragen stellen. Misschien zitten er nog wat misverstanden of onzekerheden over de vorm van therapie in je hoofd. Vragen die onbeantwoord blijven, zouden een belemmering kunnen vormen tijdens de therapie en we streven er juist na om alles te achterhalen voor een optimale verwerking en ervaring. Andere behandelmethoden die toegepast kunnen worden zijn zoals E.M.D.R. Traumaverwerking, gesprekstherapie en nog veel meer.

 

Neem contact op