Hypnotherapie voor prikkelbare darmen in Breda | Haaijer’s Fair Factory

Hypnotherapie bij prikkelbare darmen

Heb jij last van prikkelbare darmen en buikpijn? En ben je op zoek naar hulp in Breda? Wellicht was je er nog niet bekend mee, maar hypnotherapie is een zeer werkzame therapie bij deze problemen. De laatste jaren wordt hypnotherapie steeds vaker aanbevolen als meest effectieve behandelmethode. Er wordt hiervoor eventueel samen gewerkt met een internist/reumatoloog, osteopaat, voedingsspecialist, gastro-antropoloog en een kinderarts.

Neem contact op

 

Oorzaken prikkelbare darmen 

Prikkelbare darmen kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Een gebrek aan vezels, vocht of beweging kan buikklachten veroorzaken. Ook een overmaat aan oplosbare vezels zoals uien en kolen veroorzaken pijnlijke langdurige klachten. Sommige mensen veronderstellen dat voedsel- intolerantie of een voedselallergie een belangrijke rol speelt bij het prikkelbare darm syndroom. Veel van onze ziektes worden behandeld met antibiotica. De darm kan hier overgevoelig van worden en uit balans raken. Als laatste zijn psychosociale factoren ook veel voorkomende oorzaken. Denk hierbij aan stress en onregelmatig leven. Dit gaat vaak ook gepaard met depressie en overmatige angstbeleving. Tijdens het traject gaan we erachter komen waar jouw darmen door geprikkeld worden. Wat veroorzaakt de pijn? Met de behandelrichting gaan we er in ieder geval voor zorgen dat je met de eventuele pijn kunt leven.

 

 

Prikkelbare darmen Breda

 

Behandelprogramma

In het behandelprogramma gaan we door middel van hypnotherapie onbewuste processen bewust maken. We starten met een intakeprogramma waarin de klachten en je achtergrond worden besproken. Op deze manier krijgt de hypnotherapeut een goed beeld van je leven en je klacht. We doen een onderzoek naar je stressfactoren, je lichamelijke klachten, gedrag en je leefstijl. Daarna volgt een eenvoudig behandelplan wat ook wel bekend staat als een wetenschappelijk onderbouwd hypnotherapie PDS behandelprogramma. We gaan in dit programma je stress verminderen door ontspanning sessies met oefeningen. Naast de behandelingen bieden we je ook de ruimte om deel te nemen aan het wekelijks open vragenuur. Aan het eind van het afgesproken behandelprogramma volgt een evaluatiegesprek.

Neem contact op

 

Voor wie is deze therapie geschikt?

Hypnotherapie voor prikkelbare darmen in Breda is geschikt voor de leeftijd van 10 t/m 60 jaar. Voor minderjarigen is toestemming van beide ouders en verzorgers verplicht. De tijden van de behandeling zijn flexibel. Ze kunnen overdag, maar ook in de avonduren plaatsvinden.

Ervaringen behandelmethode 

Laat het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) niet langer je leven beheersen en kom langs voor een intakegesprek. De ervaringen van de behandelingen zijn positief. Vaak zijn de effecten al binnen één maand merkbaar. Een behandelperiode duurt ongeveer 3 à 4 maanden. Dat is de tijd die je darmen nodig hebben om biologisch te kunnen herstellen. De behandelmethode is wetenschappelijke bewezen om jou blijer, vitaler en fitter te voelen.

 

Neem contact op