Over Mij

Hallo, mijn naam is Kasper (Kas) Haaijer (1959) en ik ben hypnotherapeut. Zelf ben ik in aanraking met hypnotherapie gekomen om mijn geschiedenis en pijn te verwerken en om persoonlijk te groeien. Door verschillende heftige levensgebeurtenissen liep ik vast.  Dat kwam doordat ik onbewust mezelf niet was. Ik paste me van kinds af aan door toedoen van de situaties en de overbezorgde personen in mijn omgeving steeds aan anderen aan.

Anderen omschreven de gebeurtenissen in mijn leven soms met heet woord "sneu" en "pech door omstandigheden". Zelf was ik me dat niet bewust en deed steeds mijn best. Mijn vader overleed op toen ik 18 maanden was. Mijn moeder was toen zwanger van mijn broer en hard ernstige psychische problemen. Door ernstige  levensgebeurtenissen in het gezin (zoals gezondheid, verhuizingen, dilemma's, een echtscheiding, overbelasting, een burn-out) kwam  ik destijds via de ziektewet in de WAO terecht. Praten bij een psycholoog zette voor mij geen zoden aan de dijk. Nadat ik eind 1998 een relatie kreeg, tipte zij me over hypnotherapie.

Ik was hier wat sceptisch over. Moest dat gaan helpen? Ik wilde zelf actief verwerken en niet alleen maar praten!  Ik wilde niet zomaar iemand die wat cursussen had gedaan en vond een therapeute die een gerichte beroepsopleiding van 4 jaar had gedaan. Er was gelijk een klik en we gingen samen aan de slag. De hypnotherapeut vertelde me toen iets heel erg belangrijks! Ze vertelde namelijk dat meer dan 90% van je gedrag onbewust is. En je daarom daar met praten niet bij komt. Je weet bijvoorbeeld wat je gisteren gegeten hebt, maar niet wat je een jaar geleden at. Terwijl je dat natuurlijk wel weet! Door hypnotherapie lukte het wel om onbewust gedrag/gevoel bewust te maken. Na afloop van de behandeling bleek dat ik tot dan toe me nooit bewust was dat ik helemaal mezelf niet was. Na 3 maanden hypnotherapie merkte ik hoeveel meer energie ik kreeg. Ik voelde en voel me rustiger en liefdevoller. Ik merkte dat ik meer naar mijn intuïtie af ging in plaats van me steeds aan te passen. Ik kwam meer in de flow van en met mijn eigen energie!  Ik kwam tot bloei. Hypnotherapie was echt een soort groeiversneller voor me. Toen de resultaten  boven verwachting goed waren wist ik het ineens: Dit helpt tenminste! Ik ga dít beroep kiezen!

Ik had al een HAVO / HBO achtergrond en werkervaring. In 2001 schreef ik me in voor de HBO-beroepsopleiding bij de toenmalige N.V.T.H. in Eindhoven (nu Hypennzo). In 2006 studeerde ik af  (Stichting Hoger Onderwijs Nederland registratienummer 102082-102099). Vervolgens volgde ik vele na- en bijscholingen zoals de jaarspecialisatie voor prikkelbaar darm syndroom en bijvoorbeeld begeleider opleiding voor de Interactieve Zelfresonantie (methode van prof. Franz Ruppert ).  De 1 jaar durende opleiding Eenzijdig Relaties Verbeteren (meer dan 250 studie uren) heb ik in december 2021 met een diploma en licentie afgerond.  Meer info hierover staat elders op deze website. In 2023 heb ik meer dan 17 jaar ervaring met meer dan 10.000 sessies opgebouwd met het oplossen en/of verwerken en/of begeleiden van zeer uiteenlopende klachten, problemen en beperkingen. Mijn 4-jarige erkende HBO-beroepsopleiding Hypnotherapeut  voldoet aan de strenge PLATO eisen (samengesteld door de Rijksuniversiteit Leiden) en aan de officiële eisen van verzekeraars. Deze erkenning voldoet ook aan de eisen van de W.K.G.G.Z. (Dit is een van de belangrijkste maatstaven voor verzekeraars om voor vergoeding in aanmerking te komen.) Momenteel ben ik ook aangesloten bij de landelijke Vereniging 'De Samenwerkende PDS-therapeuten'.  De Vereniging wordt aanbevolen door Prof. P. Whorwell (Grondlegger PDS behandeling met hypnotherapie, Manchester) , Prof. M. Benninga (AMC-UvA) , Prof. A. Smout (AMC-UvA) en Prof. Daniël Keszthelyi (Maastricht UMC).

Kenmerken van mij als behandelaar zijn: kritisch analytisch denkvermogen, taalvaardig, humor, relativerend, bondgenootschap, helpend / verzorgend, ondernemer, nuchter, eerlijk en wars van illusie gedrag, zachtaardig, hart en ziel, gevoelsmatig sterk inlevend, liefdevol menselijk, op samenwerking gericht, doelgericht, open voor eigenheid van de ander, werklustig, vindingrijk, veerkrachtig en optimaliserende levenshouding.

Mijn Missie en Visie

Ik vind dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om volledig zichzelf te zijn en in de eigen kracht te staan. En dat iemand ook zelf kan ervaren wat het grote verschil is met daarvoor! In mijn ogen dient je "lijden" om je aan te zetten naar het zoeken en hopelijk vinden van keuzes / oplossingen en/of  dieper inzicht / draaglijke acceptatie van de gebeurtenis/ aanvaarding / groei / innerlijke rust.  Het lijkt op de tocht van een held. De held kiest niet om held te zijn. Het leven, het dilemma en de situatie laten je nauwelijks andere keuzes.  In de gegeven omstandigheid kom je als uit het niets in actie! Na je eigen (achteraf moedige) keuzes kies je als held jouw eigen krachtige “ik-route” vanuit je lijden. En je kunt deze ervaringen gebruiken om zo evenwichtig als mogelijk is te groeien als mens. Dit gebeurt op het gebied van verstand, gevoel, hart, ziel/geloof, lijf en omgeving. Daarmee ontwikkelt zich o.a. je energie, je stemming, je zelfvertrouwen, je keuzevrijheid, je innerlijk leiderschap, je verbondenheid, je rust, je levenservaring, je kracht, je doelgerichtheid, je oplossingsrichting, je levensvreugde en/of je communicatie.

Mijn missie is het om -nadat er een wederzijdse klik is - als jouw bondgenoot veilig en respectvol zaken uit jouw onderbewuste mens-zijn bewust te helpen maken en/of te verwerken en/of te dragen en/of te versterken. Het is belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt. Zo kun je je vrijwillig overgeven. En hierna kun je de mogelijkheid toelaten om je helpen begeleiden in de richting van de oplossing van je probleem.

Dit gebeurt op de wijze en de snelheid van de natuur. Daarbij kunnen zaken zoals bijvoorbeeld oude pijn, illusies en/of blokkades worden losgelaten en/of worden gedragen of geaccepteerd. Dit kan lastig zijn, maar (tot dan toe onbewuste) puzzelstukken komen na verloop van tijd op hun plek. Daarna doorzie je dingen anders en kom je meer in je eigen natuurlijke rust terecht. Eventuele vervormde overtuigingen in jou t.g.v. druk of belangen van anderen zijn in principe ook veranderbaar.

Mijn werk uitgangspunten zijn:

"Proud, passionate & professional". Wederkerige trots en op aanbeveling gericht. Met hart en ziel (en met een veilige bondgenootschappelijke menselijk gelijkwaardige en respectvolle klik). En tenslotte volgens de standaarden die aan een professionele beroepshouding en - praktijk gesteld mogen worden.

Graag wil ik ook voor jou het verschil gaan maken. Het gaat erom dat er tussen jou en mij een KLIK is van bondgenootschap. Uiteindelijk wil ik dat je zó tevreden bent dat je mij bij anderen aanbeveelt! Herken je jezelf hierin en wil je  vol vertrouwen een betere toekomst in? Maak dan nu eenvoudig een afspraak voor een intake gesprek!