GEDRAGSPROBLEMEN

Symptomen van gedragsproblemen zijn: roken, te veel eten, overmatig alcoholgebruik, nagelbijten, krabben, tics, koopverslaving, 'gat in de hand', chat-verslaving, internetverslaving, obsessieve ongewenste gewoonten en dergelijke.

Ons onderbewuste stuurt de herhaling van ongezond gedrag. De bewuste wil doet hier weinig aan. Veel van ons huidige gedrag en van onze aangeleerde gewoonten worden bepaald door een gedrag dat je in het verleden nodig had, maar dat inmiddels is zijn doel voorbij is gestreefd. Voorbeelden van ongezond gedrag zijn bijvoorbeeld roken (erbij willen horen, volwassen willen zijn). Als volwassenen roken ze nog steeds, terwijl dit 'statement' er eigenlijk niet meer toe doet. Bepaalde soorten gedrag brengen je eigen lijf in een negatieve spiraal. Het negatieve gedrag is vaak dwangmatig en onbewust.

Hypnotherapie kan helpen deze spiraal om te buigen naar een positieve spiraal. Via de geschiedenis in je gedrag kan worden achterhaald waardoor je bepaalde besluiten hebt genomen. Deze 'oude pijn van vroeger' kunnen we met de huidige behandeltechnieken op een prettige manier verwerken, zodat je daar geen last meer van zult hebben. Deze praktijk behandelt geen cliënten met alcohol- en-/of drugsverslaving.