FILOSOFIE EN ERKENNING

De kwaliteit en de zin van het leven zijn in feite identiek. En leven begint bij het eigen lijf. Eigenlijk willen we (onbewust) eeuwig leven. Als dat zonder spanning gaat en goed verloopt is er weinig aan de hand. Maar als het niet meer zo soepel loopt, dan ga je je zorgen maken. Feitelijk gaat het om vertrouwen in jezelf en in je eigen leven. Wordt het leven teveel overleven dan wordt de spanning in jezelf op een zeker moment te groot. In principe helpt de hypnotherapeut om je draagkracht te vergroten zodat je zelfstandig weer je draaglast aan kunt. De therapeut wil je oprecht en betrouwbaar helpen door zich op jouw golflengte in te stellen. Dat geeft werkelijk vertrouwen. Vertrouwen geeft ontspanning en laat de verdedigingsmuur om je heen vallen. Zodoende laat je jezelf horen wat er echt aan de hand is. Zeg maar: "ik op maat", geheel en exclusief voor jou, naar je eigen individuele en persoonlijke behoefte(n). Een soort persoonlijk gezondheidsprogramma, waarbij je stilstaat bij jezelf. Als je namelijk goed voor je eigen proces zorgt, zal het resultaat voor zichzelf zorgen.

Wij vinden dat iedereen de beschikking moet krijgen over de kennis van zijn of haar geest. Dat geeft kracht. Iedereen heeft bepaalde gaven om met anderen te delen. Je moet bewust zijn van de keuzes die je maakt. Als therapeut vragen wij ons altijd af: wat kan ik voor jou doen? Het gaat immers om wellness op maat. Aan ieders verlangen ligt een behoefte aan vervulling. Als je iets wilt laat dan de betrokkenheid bij het resultaat los. Als cliënten/patiënten terug komen heeft het zo moeten zijn. Ofwel: het gaat om de reis en niet om het doel! Gebruik ook je passie en probeer met minder doen meer te bereiken!

Luister naar je eigen klik

Lijkt het leven als een kluis die je nooit zou kunnen kraken? Wie weet kunnen wij helpen om je klik naar je betere toekomst te maken. De hypnotherapeut wil je helpen om je verlangens vorm, inhoud en richting te geven en om deze verlangens te verwezenlijken. Hij leert je hoe je je verlangens, wensen etc. in vervulling kunt laten gaan. Een beter en gelukkiger leven met een minimum aan stress. Een halte onderweg naar innerlijke rust. Het gevoel krijgen dat je je thuis voelt met jezelf en in jezelf. Wij helpen je met het zoeken naar een klik naar een nieuw leven met minder stress. Het is -zoals de Chinese monniken zeggen: "beter om een net te knopen dan om vis te bidden!"

Filosofie en profiel van de praktijk

De filosofie binnen onze praktijk is dat de mens centraal dient te staan. Nadrukkelijk kijken we naar ieders eigen programma. De ene keer is dat meer therapeutisch, de andere keer meer gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling.

Dankzij uitermate effectieve technieken is in de meeste gevallen geen terugval te verwachten en zijn de resultaten duurzaam. Er wordt niet eindeloos gepraat, maar hard en direct gewerkt aan de klacht. Het gaat immers er om dat in de toekomst de dingen uit het veleden hanteerbaar en/of verwerkt en/of tot rust gekomen en/of verdwenen zijn!

Onder het kopje therapie in het menu aan de linkerzijde kunt u hier veel uitgebreider over lezen.

De door ons toegepaste methoden kunnen heel krachtig je lichaam en geest beïnvloeden. Wij gaan daarom zorgvuldig, respectvol, integer en gedoseerd met deze middelen om, met als doel het herstel van het evenwicht tussen lichaam en geest te bevorderen. Op deze pagina Dieper wordt dit onderwerp verder uitgediept. Deze pagina is nog in opbouw, maar geeft wel een indicatie!

De praktijkruimte is professioneel, klein en heeft veel privacy. De prakrijk is centraal gelegen en heeft de beschikking over veel parkeergelegenheid.

Als therpeut vinden we de waarden integriteit, begrip, vertrouwen, ontspannen, sympathiek, menselijk, rustig, kennis van zaken, professioneel, gemoedelijk, veilig, betrouwbaar, persoonlijk, beschermend en bondgenootschap van het grootste belang.

Deze praktijk wordt erkend door:

 

De praktijk beschikt over de Stichting Hoger Onderwijs Nederland verstrekt NVTH diploma PSBK dat voldoet aan de PLATO eindtermen (Universiteit Leiden) SHO-Registratienummer 102082-102099.

De praktijk is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland onder dossiernummer 20143862.