ERVARINGEN

De ervaringen van clienten op deze pagina zijn tijdens de evaluatie of tijdens de sessies door de cliënten zelf opgeschreven. Iedere cliënt staat het vrij om op deze wijze te reageren.De meeste evaluaties worden gebruikt voor kwaliteitsverbetering van de praktijk. In 10-15% van de behandelingen is er helaas niet het gewenste resultaat. Hieraan liggen verschillende oorzaken ten grondslag. Via intervisie, supervisie, collegiaal overleg en andere werkvormen wordt getracht om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen. Onderstaand treft u positieve ervaringen aan.

______________________________________________________

Loes (april 2017):

"Ik heb nog niet veel afspraken gehad en merk nu al…dat ik alles om mezelf heen en mezelf anders observeer, waarneem en ervaar. Ik snap ineens waarom dingen gebeuren of waarom ik of een ander ze zo ervaar. Ik ga automatisch ineens anders (beter) met situaties om en doorzie veel meer. Ik  sta meer in mijn kracht en kom voor mezelf op. Ik ben minder aangedaan door dingen om me heen welke hiervoor onlogisch veel impact op mij hadden en ik laat het ook sneller los. Ik heb minder en korter last van mijn overmatige stress/paniek/angst/overgevoeligheid. En ik weet dat dit naarmate onze afspraken vorderen alleen nog maar beter zal worden. Zaken uit jouw diepste onderbewustzijn worden naar boven gehaald. Maar net zo goed zaken waar je meer bewust van bent komen aan bod . Jouw omgeving en verleden worden hierin ook volledig in acht genomen. Je wordt begeleid om hier bewust van te worden en hier anders naar te kijken en mee om te gaan. Als het ware wordt jou in kleine stukjes de boot en peddels gegevens om prettig door jouw leven te kunnen varen in evenwicht en in je eigen kracht. Zonder dat de golven van het leven teveel roet in je eten gooien 😉 ! Om er nog maar een gezegde tegenaan te gooien.. het is net alsof ik hiervoor leefde als kip zonder kop…en die kop er nu in delen opgezet wordt en alles langzaamaan weer lijkt te kloppen. "


R

Het gaat erg goed; ondanks dat het nog steeds lang duurt voor ik inslaap, ben ik toch uitgeruster en zit mijn hoofd minder vol en voel me daardoor lichter.

Maak me ook minder druk over waar ik me voorheen erg druk over maakte; de zwaarte lijkt er grotendeels vanaf. Ik vindt het wonderlijk en al zo snel .....

Heel erg bedankt tot zo ver, tot later .


S

Ik wil je bedanken voor afgelopen woensdag. Een mijlpaal in m'n persoonlijke ontwikkeling. Ik begrijp nu echt waarom ik maar niet in mijn kracht kon blijven..Ik voel me ook krachtiger , blijer en heb meer vertrouwen.

L. gaat ook goed . Ze wilde haar haar geknipt heeft nu een nieuwe look waar ze helemaal blij mee is.Een nieuw begin. Zo voelt het.


Madeleine

Madeleine maakte een gedicht om haar ervaringen spontaan mee weer te geven. Het is zo trefzeker dat ik dit met toestemming van haar (maar onder copyright) hier mag opnemen:

WEEDING

It's a bit like weeding a garden
Sensitive, determined fingers
searching for delicate tendrils of intuition
truth from the heart
amid choking weeds of destructive emotion
and an overgrowth of rational thought

Tearing the weeds out by the roots
turning the earth over to find the last vestiges
of pain, fear or anger
Pruning back rationality to balanced proportions

What's left is overturned earth, some beauty,
a few spindly shoots that survided neglect,
One sturdy plant, a simple rose
at its heart the deep yellow of friendship
and the rosy blush of love

Nourished by the heart
the garden has started to grow again.

Madeleine


Annemarie:

"Op 5 januari had ik mijn eerste afspraak voor hypnotherapie. Ik ben op advies van mijn zus gegaan. Zij had bij Kas bijzonder goede resultaten behaald. Zelf had ik nogal wat negatieve bagage van wat jaren geleden is gebeurt, zoals mijn scheiding. Door hypnotherapie ben ik dingen anders gaan zien en heb er anders mee om leren gaan. Ook stond ik versteld van wat er in mijn jeugd zich heeft afgespeeld. Ik had het erg diep in mijn onderbewuste verstopt. Door de behandeling bij Kas kan ik er nu beter mee omgaan. Ik ben erg blij dat ik dit gedaan heb en zie de dingen nu op een andere manier. Toen alle therapiesessies waren afgelopen vroeg ik Kas of hij ook mij terug kon laten gaan naar een vorig leven. Ik wilde dit eigenlijk al heel lang. Ik heb het nu ondergaan en het was écht héél bijzonder. Ik ben ongeveer 400 jaar teruggeweest. Alles was zo duidelijk: de plaats waar ik woonde en het land waar ik woonde. Ik kon alles goed omschrijven. Het is een ervaring die ik niet had willen missen!


Elise:

"Ik ben bij verschillende hulpverleners geweest, maar vond dat op een gegeven moment genoeg. Ik wilde niet alleen maar praten, want dat hielp niet. Door het verwerken van een aantal dingen zit ik nu veel lekkerder in mijn vel. Ik ben echt gewoon veel vrolijker en heb nu meer rust in mijn lijf. Ik ben onderweg. Wat ik trouwens heel apart vindt, is dat er onbewust zoveel meer dingen spelen dan ik had verwacht."


Ineke:

"Ik ben nog maar pas met de therapie bezig, maar er is nu al sprake van verandering. Uit mijn dagboek: Vandaag was het zover. Ik ga beginnen met hypnotherapie. Omdat ik nu eindelijk van al die klachten af wil. Ik heb vanalles geprobeerd, maar niets heeft tot nog toe geholpen. Op de site van de maag-lever-darmstichting las ik over hypnotherapie. Tijdens het intakegesprek met Kas krijg ik duidelijk het gevoel dat ik op de goede weg zit. Hij heeft uitgelegd hoe hypnotherapie werkt en waarom het zo werkt.

Door de jaren heen heb ik heel wat meegemaakt en opgeslagen in mijn onderbewuste. Maar dit heb ik niet allemaal zo goed verwerkt. Ik ben in een kringetje terecht gekomen waar ik niet meer uit kom en dat alleen maar groter wordt. Kas legt uit dat we een soort boek gaan maken van dingen die er allemaal spelen. We beginnen met de inhoudsopgave. Nu al weet ik dat het boek van mij 16 hoofdstukken zal gaan bevatten. We hebben er de eerste sessie er gelijk al drie uitgehaald en opgeruimd. De manier waarop dit gebeurt, is voor mij verbazingwekkend. Nooit geweten dat het op deze manier mogelijk was. Ik vond het niet naar en het gaf me een rustig en goed gevoel dat na de sessie nog lang doorwerkte. Samen met mijn man J. (die op mijn verzoek aanwezig mocht zijn) heb ik het nog nabesproken. Ik heb thuis heerlijk geslapen en werd de volgende morgen lekker wakker. Ook de volgende dagen kwamer er verschillende dingen nog bovendrijven uit de periodes die we tijdens de sessie behandeld hadden. Ik heb ze opgeruimd zoals dat me tijdens de sessie geleerd is. ....

..."Vandaag is het de tweede keer dat ik naar Kas ga. Ik heb er naar uit gekeken omdat het zo goed voelt. We beginnen bij waar we de vorige keer zijn gestrand. Toen ik 11 jaar was, is er iets gebeurd met ongeduld en wat met mijn vader te maken heeft. We komen er niet precies achter wat het geweest is. Ik ga proberen nog wat op te schrijven. Misschien helpt het. Ik heb tijdens deze sessie de nonnen, die mijn schooltijd verpest hebben naar de zevende hemel geschoten, naar het niets. Daar ben ik dus mooi vanaf. Ook de invloed van mijn ouders is groter geweest dan ik had verwacht. Zelfs nu nog. Toch heb ik me beschermd tegen hun opdringerige mening. Ze kunnen me nu niet meer raken in mijn schuldgevoel. Toen we naar huis gingen, liet mijn stem horen aan Kas (de therapeut) hoe diep het me geraakt had. Ik had zelf die link nooit gelegd en zou mijn inhalator gebruikt hebben. Kas hielp me -ondanks het einde van de sessie- 'in de verlenging' me van de beknelling in mijn stem af. Ik heb bij thuiskomst toch nog even een benauwd gevoel gehad, evenals de volgende ochtend. Maar door de oefening die Kas me heeft meegegeven is het overgegaan zonder medicatie. Ik ben best trots op mezelf.".


Janis:

"Mijn ervaring met hypnotherapie is dat het op een snellere manier gebeurt dan andere vormen van therapie. Ik had verwacht dat ik voor rouwverwerking heel veel moest gaan praten en dat dingen uit het verleden weer allemaal beleefd zouden moeten worden. Gelukkig is het een snelle manier. Werken met Kas voelt veilig en hij is niet zweverig. Voor mij was het allemaal erg doelgericht en zelfs meetbaar. Iets waar je echt iets aan hebt. We zijn met veel klachten aan de slag gegaan. Een aantal klachten is helemaal verdwenen en een aantal andere klachten zijn veel minder geworden. Aan een aantal klachten moet ik nog wel gewoon blijven werken. Al met al was hypnotherpie voor mij een goede keuze."


Leen:

" Ik ben elke keer verbaasd wat een mens voor onverwerkte rotzooi en onverwerkte emoties bij zich draagt en hoe dit door een paar schijnbaar simpele handelingen wordt opgelost. Het was voor mij een openbaring en het was geen praten, maar doen. Dit ligt me beter en je hebt ook het idee dat je zelf meewerkt."


Hilde (januari 2012):

"Ik vond het zeer fijn dat ik op korte termijn terecht kon, zodat ik meteen het gevoel kreeg dat er wat aan mijn klachten ( depressiviteit en angst) iets gedaan werd. Bij de GGZ was er een wachtijd van 4 maanden  en ook bij psyQ  kon ik niet meteen terecht. Bij de hypnotherapie werd gebruik gemaakt van testen (vingertest van LeCron-red) van het onderbewuste om te achterhalen wat er in je onderbewustzijn speelt. Het was verrassend dat de vinger vaak op de zere plek werd gelegd. Door geleide meditaties werden problemen als angst en frustratie aangepakt. Soms al meteen was verlichting merkbaar, soms werkte de behandeling nog door en ging je wat later verschil merken."


Lieke: (maart 2012)

"De behandelingen hebben op mij een zeer positief effect gehad. Ik ben in een stroom terechtgekomen waardoor ik als persoon veel krachtiger ben geworden. Dit met alle gevolgen van dien betreffende mijzelf in relatie tot mijn omgeving. Voor mij voelt het als de juiste therapie op het juiste moment. Ik ben wijzer, krachtiger, rustiger en intuïtiever geworden. Dat voelt goed. Omdat er heel veel gebeurd is in vrij korte tijd is het nu belangrijk alles op zijn plek te laten vallen. Daar wil ik nu de tijd voor nemen."


Monique (april 2012)

Toen ik aan de behandeling begon, had ik een heel negatief zelfbeeld. Het ging niet goed op mijn werk, waardoor ik tegen overspannenheid aan zat. Maar ik wilde hier niet aan toegeven omdat ik geen slachtoffer wil zijn. Dus besloot ik hulp te zoeken om mijn probleem helder te krijgen.

Door de behandeling werd duidelijk dat ik niet gerespecteerd werd door verschillende kinderen in mijn klas doordat het mij aan zelfrespect ontbrak. Hier ben ik nu mee aan de slag en ik merk dat als ik uitstraal dat ik mezelf echt respecteer, de kinderen dat ook gaan doen. Hier zit ik nu middenin en ik geloof in mezelf en weet dat het me gaat lukken om dit zelfrespect te gaan handhaven.

Kas, dank je wel voor het bewust maken van het probleem. Ik wist wel dat er iets zat, maar ik wist niet wat het precies was, waardoor ik er ook niets aan kon doen. Doordat ik nu weet wat het probleem is, kan ik er mee aan de slag. Ik zie al een verbetering en ga dit nu verder uitbouwen.

M: febr. 2017

Hoi!

Ik heb niet helder of er al dan niet een afspraak stond?

En wanneer? In elk geval is m'n hoogtevrees , voor zover geoefend, weg!

Hoe raar is dat? Erasmus brug ging prima. Glazen liften Heel bizar

Dus.... als er een afspraak stond kan die gecanceld

In elk geval tot na de winter .

Kijken of het echt weg is.

Hartelijke groet,

M.


Chris (november 2012)
Ervaringen hypnotherapie praktijk Kas Haaijer.
Heb heel lang getwijfeld of hypnotherapie nou wel iets voor mij is. Ik houd niet zo van hocus pocus.  Ben dan ook met de nodige scepsis gestart. Die aanvankelijke twijfel zette zich om in een vorm van verwondering. Emoties zijn er wel,  en als ze naar boven komen, kun je er ook iets mee.  Knap dat die zo naar voren worden gehaald en nog meer dat je ze vervolgens kunt plaatsen om tot een zekere rust te komen. Die innerlijke rust geeft je zelfvertrouwen; je kunt het allemaal weer aan. Dat zelfvertrouwen is niet gekunsteld maar is echt en blijvend. Door dat zelfvertrouwen geef je jezelf een energieboost.  Je doet het allemaal zelf, weliswaar geholpen door Kas. Hij geeft  op de juiste momenten antwoorden en signalen die vanzelfsprekend lijken. Dat is een erg prettig gevoel. En ik moet eerlijk zeggen doet ook verlangen naar meer. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit ook voor andere mensen een hele heilzame en prettige therapie kan zijn. Doe het. Investeren in  jezelf is altijd goed. Chris
Quinne (januari 2013)
Sinds de laatste sessie gaat het erg goed met me. Ik voel me erg prettig, ik heb een fijne balans gevonden tussen rust en activiteit. Ik ben weer lekker vrolijk....niet omdat ik dat wil zijn maar omdat ik het zo voel. Mijn vader zegt: je huppelt weer. Mijn hele omgeving reageert sterk positief op wat ik uitstraal. Ik maak me ook niet druk meer, niet meer dat eindeloze gepieker en realiseer me dat ik gewoon lekker mijn ding moet doen...ik heb toch geen enkele invloed op wat een ander doet of vindt. De keuzes de ik maak komen nu voort uit mezelf. Mijn omgeving reageert sterk op de verandering in mij. Ik merk dat veel mensen het een hele prettige verandering vinden. Ik raak ook mensen kwijt. Dat geeft nu niet meer, deze mensen passen niet (meer) bij mij. Ik hoef niet ergens bij te horen, die behoefte is voorbij. Ik overschreeuw mezelf niet meer en neem weer de tijd om naar mezelf te luisteren. Ik geniet weer van mezelf. Het contact met mijn moeder is na alles wat besproken is heel erg veranderd, wat ben ik daar blij mee. Ik heb weer een moeder en ben het bittere gevoel wat daar zat kwijt. Het eenzame gevoel is ook weg. Ik heb mezelf geaccepteerd zoals ik ben en vrede gesloten. Ik heb er geen moeite meer mee om alleen te zijn en merk dat ik mezelf ook vrij veel alleen tijd moet geven. Maar ik geniet ook van alle leuke dingen met de mensen om me heen. Ik heb ontdekt wie voorbijgangers, vrienden, bekenden en bondgenoten zijn, en ontdek dit nog steeds. En als je je wat meer openstelt merk je in eens een bondgenoot in iemand die je al jaren kent. Het zelfverzekerd zijn waar je me oa de laatste keer mee hebt geholpen is als vanzelf ook weer in me. Ik ben trots op mezelf...op wie ik ben en wat ik doe. Al regent het de laatste dagen "pijpenstelen" ik laat Ditte uit met een glimlachen voorbijgangers glimlachen terug. Ik weet dat er best nog wel andere momenten zullen komen maar heb weer alle vertrouwen in mezelf en in de toekomst. Daarom wil ik stoppen met de therapie. Ik ben enorm dankbaar dat ik jou ben tegen gekomen. Ik heb me vanaf het eerste contact volledig op mijn plek gevoeld bij jou. Ik neem niet zomaar iets van iemand aan maar bij jou heb ik vanaf het begin het gevoel van samenwerking gehad. Wat ik bijzonder vond was het grote deel van jezelf wat je mee nam in onze contacten, daardoor voelde ik me veilig. Wat ik ook bijzonder vond was als ik dacht te weten hoe iets zat jij dat betwijfelde en dat vervolgens aan mijn onderbewuste vroeg en tot iets anders kwam. En dat bleek altijd juist want in de auto terug en in de week erna vielen dan alle stukjes op zijn plaats. Dat deed soms erg veel pijn maar dat was vaak maar even en dan kwam er alweer ruimte voor iets anders. Dennis was vorige week bij mij. Je had even een luistervinkje moeten kunnen zijn op het moment dat het over jou ging, ik denk dat je zou glimmen van trots zoveel positiviteit je zowel hem als mij hebt gebracht! Ik had nooit verwacht dat ik me zo snel weer zo goed zou kunnen voelen en de wereld van zo'n andere kant zou bekijken. Ik wil je daar heel erg voor bedanken!  Ik raad iedereen aan die het moeilijk heeft om naar je toe te gaan. Dank je wel voor alles. Bij veranderingen wordt vaak gezegd dat het een wereld van verschil is. Kas...jij hebt me die wereld gegeven! En ik geniet weer van die wereld.