Afvallen en maagband onder hypnose

Met obestias of zwaarlijvigheid wordt bedoeld dat je last hebt van een overtollig percentage lichaamsvet. Het aantal mensen in Europa dat daar last van heeft is gegroeid tot tussen de 1 tot 2 op de 5 personen. Hierbij moet worden vermeld dat fysiologische-biologische factoren en erfelijkheidsfactoren veel belangrijker blijkt te zijn dan aanvankelijk werd vermoed!

Wat zorgt voor gunstige vooruitzichten bij de behandeling van afvallen met hypnose?

 1. Een hoger metabolisme. Door onder hypnose calorie aantallen te helpen laten dalen veroorzaakt dat een daling van 15% tot 30% op het lichaamsgewicht.
 2. Regelmatig bewegen en sporten verhoogt het metabolisme en versnelt het gewichtsverlies door een hele reeks van mechanismen.
 3. Een minimale voorgeschiedenis van dieetpogingen verhoogt de kans op succesvolle afvallen door hypnose. Bij frequente dieetpogingen hebben cliënten een slechtere prognose om af te vallen met hulp van hypnose. Voor hen kan een maagband onder hypnose wel uitkomst bieden.
 4. Een voorgeschiedenis van gewichtsproblemen tijdens de kindertijd geeft als reactie dat het aantal vetcellen toeneemt. Dit blijkt onomkeerbaar te zijn met een ongunstige prognose om af te vallen voor hypnose. Hier kan een virtuele maagband onder hypnose een niet rigoureuze optie zijn. Als echter mensen tijdens de pubertijd / adolescentie gewichtsproblemen krijgen hebben een veel betere prognose, omdat late obesitas slechts invloed heeft op de omvang van de vetcel en die is omkeerbaar.
 5. De laatste factor is de inhoud van het dieet. Mensen die een koolhydraten arm dieet volgen ontwikkelen een onweerstaanbare drang naar die soort etenswaren zoals suikers en zetmeel. Dit kan resulteren in vreetbuien van alle “verboden voedsel”. Dat is een bekend verschijnsel. Het is daarom belangrijk dat in het dieet ook koolhydraten voorkomen ter preventie van terugval tijdens afvallen door hypnose.

Welke afvallen met hypnose ervaringen heb ik?

Succesvolle behandelingen met afvallen door hypnose zijn gerelateerd aan de behandelduur ervan. Een langere behandelduur heeft een gunstiger effect op het resultaat. Verder speelt mijn ervarenheid en kennis mede een rol bij het resultaat. Andere gunstige factoren zijn: het rigoureus volgen van een dieet, het beoefenen van sport en / of lichaamsbeweging en de medewerking van het gezin / de omgeving. Ook de dagelijkse leef- , energie- en slaapritmes spelen een fundamentele rol om de focus op het afvallen als gedragsverandering te kunnen blijven houden.

Met deze factoren zal ik als hypnotherapeut rekening houden bij het bepalen van de therapie doelstellingen en het behandelplan. Naast hypnose geef ik daarom ook therapie om waar nodig en mogelijk een ander gedrag aan te leren. Bedenk echter wel dat hypnose beslist geen toverstafje is en dat je dan klaar bent.

Dit kan voor een niet onbelangrijke groep cliënten betekenen dat gewichtsdaling geen realistische doelstelling is of dat de behandelingsdoelstelling dient te worden aangepast. Onderzoeken naar de behandeleffecten op langere termijn zijn er nauwelijks. Ook kijken
onderzoeken niet of nauwelijks naar lichaams- of zelfbeleving. Andere zaken die een rol spelen bij het bepalen van een eerlijk behandelplan zijn de aanwezigheid van individuele psychische ziektebeelden, de voorgeschiedenis en de ervaringen met vorige behandelingen. Daarom kun je individuele resultaten niet goed met elkaar vergelijken. Ik ben liever eerlijk in dit opzicht omdat dat voor mij de basis is voor een goede samenwerking tussen jou als cliënt en mij als hypnotherapeut.

Hypnose technieken bij hypnose en afvallen door hypnose

 1. Aanleren van ontspanning en omgaan met je energie.
 2. Aanleren van manieren om grotere controle over je gedrag te krijgen.
 3. Aanleren van normale eetgewoonten.
 4. Betere bewustwording aanleren van je honger en leegte gevoel.
 5. Beter omgaan met minderwaardigheidsgevoel en machteloosheid en trots.
 6. Versterken van motivatie bij terugval en voorbereiden op tijdelijke terugval.
 7. Omgaan met je innerlijke weerstand of met tweeslachtige opvattingen daarover.
 8. Voorkomen van terugval en door regelmatige terugkom sessies.

Wil jij jou gewicht en eetgedrag gunstig beïnvloeden door hypnose via jou bewuste en onderbewuste?